četrtek, 19. januar 2012

Prosena kaša

Že nekaj časa vsakič, ko grem v shrambo vržem uč na vrečko prosene kaše. In nikoli nisem imela poguma vrečko vzeti s seboj v kuhinjo. Do danes. Spomnem se, da je babi kuhala proseno kašo na mleku. In zame je bilo to nekaj najbolj groznega, če je bilo na krožniku karkoli, ki je bilo skuhano z mlekom. Aha, imam problem z mlekom. Ok, nazaj k moji proseni kaši. Na netu zbrskala, da se kuha v slani vodi, 10-15 min. Ok, to razumem. Samo v koliko vode?? Net reče po navodilu z vrečke skuhati, na vrečki nič ne piše. Torej po občutku. V skoraj kuhano kašo vržem cvetke brokolija. Naredim solato (zelo pomembno)! V ponvi popražim malancan in en velik šampinjon (se je valjal po hladilniku). Dodam kašo z brokolijem, popram, solim. Aha, nekaj je šlo narobe, kaša se je super prijela :/  ampak ne zažgala ;) Pripravim fotič, naložim v posodo. Poslikam. Začnem jest. Bogme, kaša je fina! In je v kompetu s telovadbo za bicepse! Treba bo zdrgnit lonec...

Ni komentarjev:

Objavite komentar